Whiplash & Letselschade
Because we care

Persoonlijke ervaring met whiplash.

Een reis van herstel.


Heeft u vragen? Stuur een mail bericht en wij nemen contact met u op of sturen u een antwoord mail.

Dit verhaal heeft tot doel persoonlijke ervaring met whiplash te delen, daarbij de uitdaging, het herstelproces en de lessen die ik onderweg heb geleed te delen.

Whiplash is een invaliderende aandoening die een aanzienlijke impact kan hebben op zowel de fysieke als emotionele gezondheid. Door mijn persoonlijke ervaring met dit letsel heb ik geleerd hoe belangrijk het is om tijdig medische hulp te zoeken, en een positieve mindset te behouden gedurende het herstelproces.


Tijdig medische hulp zoeken:
Toen ik na het ongeval de klachten en beperkingen van whiplash ervaarde, onderschatte ik de ernst van het letsel en verzuimde onmiddellijk medische hulp in te roepen. Echter, naarmate de pijn toenam en mijn mobiliteit afnam, besefte ik het belang van het raadplegen ven een arts. De arts voerde een grondig onderzoek uit, inclusief röntgenfoto’s en MRI-scans om de omvang van de schade te beoordelen. Deze eerste stap was cruciaal om het juiste behandelplan te bepalen.


Een positieve mindset behouden:
Whiplash heeft niet alleen invloed op het fysieke lichaam, maar heet ook gevolgen voor de mentale gezondheid. Ik heb echter geleerd in de afgelopen jaren dat het behouden van een positieve mindset cruciaal is voor een, acceptabel, succesvol herstel. Het deelnemen aan activiteiten, voor zover als mogelijk natuurlijk, hielpen afleiden van de pijn en hielden me gemotiveerd om door te zetten.


Whiplash is een uitdagend letsel maar met de juiste, niet alleen medisch, ondersteuning, vastberadenheid en geduld is het mogelijk om de negatieve effecten, bij de een meer als bij een ander, te overwinnen.


Door mijn reis te delen, hoop ik het bewust zijn over de impact van whiplash te vergroten en een positieve kijk op hun eigen herstel te omarmen. Het voorgaande te lezen besef ik mij eigenlijk dat het wel allemaal klopt maar er is een manco is, en dat is juist de medische wereld, en de daarbij horende fysiotherapeuten en alle andere peuten die aangeven dat zij/hij whiplash kan genezen. Ik heb daar een slagzin over gemaakt en wel “onze pijn, is hun goudmijn”, en natuurlijk zal er beste wel eens iemand “genezen van whiplash” maar de vraag blijft dan hoe erg was deze whiplash? Graad 1, 2, 3 of misschien wel 4. Na meer dan 40 jaar whiplashpatiënt heb ik een ding geleerd en dat is praat met een whiplashpatiënt hij/zij weet wat je bedoelt als je aan geeft nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn en noem maar op wat voor pijn je hebt.


Dat is de reden dat ik al bijna 26 jaar bezig ben om whiplashpatiënten of mensen met NAH te informeren over hun klachten en beperkingen, via een persoonlijke benadering met als doel die open mindset, wat dat heeft mij heel goed geholpen, makkelijk, nee zeer zeker niet maar het werkt beter.