Whiplash & Letselschade
Because we care

Ongeval op het werk.


Heeft u vragen? Stuur een mail bericht en wij nemen contact met u op of sturen u een antwoord mail.

Als je een ongeval hebt gehad op het werk, zijn er belangrijke stappen die je moet volgen om jezelf te beschermen en je rechten te waarborgen.


1. Zorg voor medische hulp: Als je gewond bent geraakt, zoek dan onmiddellijk medische hulp. Jouw gezondheid en welzijn zijn van het grootste belang.


2. Meld het ongeval direct aan je werkgever. Zorg ervoor dat je het ongeval direct meldt aan je werkgever of leidinggevende. Dat moet zo snel mogelijk gebeuren, het liefst binnen 24 uur na het incident.


3. Verzamel bewijs: Probeer alle relevante informatie over het ongeval te verzamelen, zoals getuigenverklaringen, foto’s van de plaats van het ongeval en eventueel andere bewijsstukken.


4. Noteer de details:
Schrijf zo snel mogelijk na het ongeval de details op, zoals de datum, tijd, plaats en omschrijving van wat er is gebeurd. Dit kan van pas komen als je later een claim moet indienen.


5. Zoek juridische hulp: Overweeg om contact met ons op te nemen, wij kunnen je adviseren over je rechten en opties.


6. Volg de procedures van je werkgever: Je werkgever moet een interne procedure hebben voor het afhandelen van ongevallen op het werk. Volg deze procedure nauwkeurig op.


7. Rapporteer het ongeval aan de juiste instanties: Afhankelijk van de ernst van het ongeval, moet je melden aan de arbeidsinspectie of andere relevante instanties.


8. Wees uiterst voorzichtig met verklaringen: Als je een claim wilt indienen, wees dan voorzichtig met wat je zegt tegen verzekeraars of andere partijen. Het is raadzaam om ons eerst om advies te vragen voordat je iets ondertekent of toezeggingen doet.


Het is van groot belang om jezelf te beschermen en de juiste stappen te nemen na een ongeval op het werk. Wij kunnen je daarbij helpen o.a bij het indienen van een claim en ervoor zorgen dat je recht wordt gedaan bij eventueel blijvend letsel of schade die je hebt opgelopen.