Whiplash & Letselschade
Because we care

Bewijsstukken na ongeval in het buitenland.
Heeft u vragen? Stuur een mail bericht en wij nemen contact met u op of sturen u een antwoord mail.

Als je in het buitenland schade hebt opgelopen, zijn er verschillende bewijzen die je moet meenemen om je zaak te ondersteunen en eventueel een schadeclaim in te dienen, Hier zijn enkele belangrijke bewijzen die je zou moeten hebben:       

Schadeformulier: 

Vul samen met de betrokken partij(en) een Europees Schadeformulier in als er een ongeval heeft plaats gevonden. Dit formulier bevat essentiële informatie over de toedracht en de betrokken partijen. TIP:

Maak zoveel mogelijk foto's van het ongeval, de locatie maak een kopie van het rijbewijs van de veroorzaker, kenteken van auto, van de omgeving hoe liep de weg waar je vanaf kwam en de veroorzaker waar kwam die vandaan, let wel je bent nu ter plaatse als je thuis bent kun je geen foto's meer maken. Foto van eventueel ambulance het kenteken probeer de mensen van de ambulance en de politie stiekem op de foot te zetten. Foto's kunnen waardevol bewijsmateriaal zijn.G

Getuigenverklaringen: Als er getuigen zijn van het ongeval probeer dan hun contactgegevens te krijgen en vraag of zij eventueel bereid zijn om een verklaring af te leggen over wat ze hebben gezien.

Verzekeringsinformatie: Zorg ervoor dat je de verzekeringsinformatie van alle betrokken partijen hebt, inclusief polisnummers en contactgegevens van de verzekeringsmaatschappijen. Maak er foto's van.


Identiteitsbewijs; Neem je geldig identiteitsbewijs mee, zodat je je zelf kunt identificeren bij de autoriteiten.

Eventuele andere relevante documenten: Als er een opname in het ziekenhuis nodig i.v.m. letsel, vraag dan de gemaakte foto's, scans RI-opname enz, enz. Vraag het verslag van de SEH van de arts die het onderzoek heeft gedaan, kortom.... alles.


Zorg dat erbij een ongeval met letsel (Whiplash) gebroken benen, armen enz. dat er politie aanwezig is en vraag ook dit verslag ter plaatse op, maar zorg op zijn minst voor contact gegeven van de politie. Kun je later weer thuis alsnog opvragen wat je mist,

Het lijkt allemaal overbodig en onnodig maar neem van mij aan na 26 jaar weet ik maar een ding zeker in schadeland "je kunt NOOIT te veel hebben, maar er wel een te weinig".

Kom zo snel mogelijk in actie als u te lang wacht kunnen uw rechten vervallen en er kan bewijs verloren gaan als u niet snel genoeg handelt.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als u nog vragen heeft of gebruik wilt maken van onze dienstverlening. Dat kan via een mail bericht via het mail icoontje linksboven of bel 06-815 75 995.